Patru startup-uri româneşti care inovează sectorul alimentar și încurajează un stil de viață sănătos

Patru startup-uri româneşti care inovează sectorul alimentar și încurajează un stil de viață sănătos Patru startup-uri româneşti care inovează sectorul alimentar și încurajează un stil de viață sănătos

Biotehnologia și tehnologiile inovatoare rescriu deja viitorul agriculturii și industriei alimentare la nivel global. Obiectivul? Să asigure consumatorilor acces mai simplu și mai rapid la alimente sănătoase, de calitate, și să remodeleze în viitor stilul de viață nesănătos vizibil cu ochiul liber în mediul urban. Iată patru startup-uri românești care rescriu viitorul industriei alimentare.


Pentru români, a mânca sănătos înseamnă în primul rând o dietă echilibrată și un meniu bogat în fructe și legume, dar și mâncare proaspătă și naturală, preparată în casă, și un consum redus de zahăr, arată un studiu realizat anul trecut de Mercury Research și Global Market Research, dar numai o treime dintre cei interesați de o alimentație sănătoasă spun că au renunțat la alimente procesate.


Vestea bună este că, pentru prima dată în ultimii 10 ani, statisticile Institutului Național de Statistică arată că un român consumă, în medie, 200 de kilograme de legume într-un an, cantitate care a crescut cu 22 de kilograme în decursul ultimilor patru ani și care este echivalentul a 20% din totalul alimentelor consumate într-un an.


Vestea și mai bună este că o serie de startup-uri inovatoare din România se preocupă tocmai să găsească soluții inovatoare, bazate pe tehnologie, care să ajute românii să își îmbunătățească stilul de viață și să consume alimente mai sănătoase.


Mai multe pe Start-up